One de musical hiero hiero hiero hiero hiero

 

Bekijk hier het overzicht van de cast en creatives die werken aan deze magische musical.

CAST

Amon

Soy Kroon

nametag

De veelzijdige Soy Kroon volgde een opleiding bij het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. Ook toen hij al druk was met rollen in het theater en televisieseries besteedde hij zijn vrije tijd aan verschillende workshops.

In het theater was hij te zien in producties als Beauty and the Beast, Pinokkio, Kruimeltje, Koning van Katoren, De Kleine Ezel, War Horse, De gelaarsde kat en Mamma Mia!. Vlak voor de eerste lockdown in 2020 speelde hij in de voorstelling Goodbye, Norma Jeane.

Op televisie begon zijn carrière in Tien Torens. Daarna was hij te zien in Missie, Verslag van Vroeger, Galaxy Park en in de kinderserie Flin & Flo. Het grote publiek leerde Soy door zijn rol van Sil Selmhorst in 2016 kennen door Nieuwe Tijden en Goede Tijden Slechte Tijden. Naast Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat was Soy te zien in de achtdelige NPO1 serie Hoogvliegers. Afgelopen zomer schitterde hij in de bioscoopfilm Zwaar Verliefd 2.

In 2018 won Soy met zijn vriendin Holly Mae Brood het populaire dansprogramma Dance Dance Dance. Later was hij een van de kandidaten in het RTL4 programma Het Perfecte Plaatje.

Daarnaast is Soy de dagelijkse presentator van Zappelin Go bij AVROTROS. Ook als stemacteur is hij regelmatig te horen in Nederlandse en Vlaamse life-action series en tekenfilms.

Soy Kroon
Amon
Mira

Nienke Latten

nametag

Nadat Nienke aan het muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg met het cijfer 9,5 afstudeerde, speelde ze haar eerste hoofdrol van prinses Tessa in de musical De gelaarsde kat, een voorstelling die zowel in Nederland als België werd opgevoerd. In de concertversie van West Side Story vertolkte ze de rol van Maria. Hierna verhuisde Nienke naar Hamburg in Duitsland om daar prinses Jasmin te spelen in Disney’s Aladdin, the Broadway hit musical. Nadat deze productie later in Stuttgart te zien was, speelde ze ook daar dezelfde rol. Door haar succes bij onze oosterburen werd Nienke een veel gevraagd zangeres bij musicalconcerten.

Tijdens corona zat Nienke niet stil. Nu er tijd was voor haar andere passie, die van singer/songwriter, bracht ze haar eigen zelfgeschreven muziek uit. Het afgelopen jaar verschenen er drie singles van haar hand.

Speciaal voor de musical ONE is Nienke naar Nederland teruggekeerd.

Nienke Latten
Mira
Cheops

Edwin Jonker

nametag

Na twee jaar Geschiedenis te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam stapte Edwin Jonker over naar het acteren. Voor zijn eerste rol in Rent won hij direct de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke bijrol. Daarna volgden rollen in Copacabana, The Lion King, Billy Holiday, Miss Saigon, Dreamgirls, Beauty and the Beast, Color Purple en Driving Miss Daisy. In 2013 won Edwin opnieuw een John Kraaijkamp Musical Award voor zijn rol in Sister Act.

Zijn veelzijdigheid werd ook opgemerkt door televisie- en filmproducenten. Op het witte doek was Edwin te zien Vox Populi, Oesters van Nam Kee, Madame Jeannete, Trage Liefde, De Ontsnapping, Mannenharten 2 en Tuintje in mijn Hart. In televisieseries speelde hij onder andere in Costa, Russen, Vechtershart, Van God Los, Klem 2 en in GTST.

Als stemacteur was hij de Nederlandse stem in van Will Smith in de animatiefilm Shark Tale en was hij onder andere te horen als de Nederlandse Jeronimus Jangle in de Netflix Kerstfilm Jingle Jangle.

In 2019 mocht Edwin de rol van Jezus vertolken in The Passion in Dordrecht.

Edwin Jonker
Cheops
Hemioenoe

Jasper Kerkhof

nametag

Na zijn studie Bedrijfscommunicatie in Nijmegen begon Jasper zijn carrière in het theater met The Soulshow bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Vervolgens speelde hij daar ook in de rockopera Tommy. In de jaren daarna werd Jasper een veelgevraagd acteur. Hij was te zien in The Sound of Music, Mamma Mia! en Jesus Christ Superstar. Voor zijn rol in Chess werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor beste hoofdrol. Het theater werd zijn tweede huis en Jasper speelde twee keer in Ciske de Rat, Sunset Boulevard, All shook Up/Love me Tender, Into de Woods, Volendam de musical, De Zangeres zonder Naam, De Jantjes, Soldaat van Oranje en in de laatste versie van Mamma Mia! Zijn meest recente rol was Phil Spector in TINA – De Tina Turner musical.

In de afgelopen jaren kreeg Jasper zanglessen van Kees Taal en volgde diverse acteerworkshops bij onder andere Judith Brokking, Farideh Farjan, Hajo Bruins en Ad Beukering.

Naast zijn werk als acteur is Jasper actief als schrijver en producer van pop- en musicalmuziek. Jasper componeert muziek en schrijft/produceert (pop)liedjes onder de naam Freaky Pudding.

Jasper Kerkhof
Hemioenoe
Dr. North

Peter Lusse

nametag

Na het volgen van de Kleinkunstacademie in Amsterdam kreeg Peter in 1981 zijn eerste betaalde rol als acteur. Hoewel hij zichzelf altijd als cabaretier zag, werd hij een veelgevraagd acteur in televisieseries. Na Nieuwe Buren, Moordspel, Mag het iets meer zijn?, maakte hij in 1991 furore met zijn rol van Eddie Veenstra in Vrienden voor het leven, een serie waar hij ook als auteur betrokken bij was.

Zijn cabaretachtergrond kwam naar voren in het komische RTL4 programma Lekker Lang Lusse en toerde hij met diverse cabaretshows, met onder andere Lenette van Dongen, door Nederland. De toneelvoorstelling Zes danslessen in zes weken werd in 2008 voor de Toneel Publieksprijs genomineerd.

Als allround acteur en zanger legde Peter Lusse zich ook toe op opera en de klassieke muziek. Met Trio Particolare trad hij op met een eigenzinnig concert: Van lied naar opera en van operette naar cabaret. Van poëtisch naar volks en van ontroerend naar komisch.

Zijn zangkwaliteiten kon Peter Lusse ook kwijt in de musicals als Fien, Rembrandt de musical en Chicago. Voor deze laatste rol werd hij genomineerd voor een Musical Award.

Daarnaast is Peter nog altijd werkzaam als stemacteur, trouwambtenaar, uitvaartspreker en geeft hij workshops comedy acteren.

Peter Lusse
Dr. North
Paneb / Cover Dr. North

Quinten de Smedt

nametag

Quinten studeerde in 2020 af aan Codarts hogeschool voor de kunsten in Rotterdam. Tijdens de opleiding speelde hij o.a. in ZERO BPM, Musical Meets Opera in De Doelen, Rotterdam, en met theatergroep Kwatta was hij te zien in De Familie van Nielie. In de zomer van 2021 was hij te zien met zijn eigen familievoorstelling 1,2,3,…,10, Wie Weg Is Blijft Gezien” als onderdeel van de zomereditie De nieuwe wereld door Kunstklank te Noordwijk.

Quinten de Smedt
Paneb / Cover Dr. North
Hotep

Jessie Vos

nametag

Jessie studeerde in 2020 af aan het muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Hij speelde in de Efteling musical ‘Sprookjesboom’. Tijdens zijn opleiding was hij te zien in de voorstellingen ‘City of Strangers’ en ‘A Little Night Music’.

Jessie Vos
Hotep
Neferet / Alternate Mira

Loes Bettonviel

nametag

Loes Bettonviel studeerde in 2020 af aan de opleiding Muziektheater op Fontys in Tilburg. Naast haar studie was Loes voornamelijk werkzaam als zangeres op verschillende grote muziekevenementen waaronder Eurosonic. Tijdens haar laatste studiejaar werd Loes aangenomen in de Duitse musicalproductie Pretty Woman.

Loes Bettonviel
Neferet / Alternate Mira
Karim

Bas van Rijswijk

nametag

Bas studeerde in 2021 af aan de opleiding Muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tijdens zijn opleiding Muziektheater speelde hij in het ensemble van de voorstelling City of Strangers onder regie van Paul Eenens. Afgelopen zomer was hij te zien de musical Spring Awakening van OpusOne, waarin hij de rol van Ernst vertolkte. Als kind speelde Bas de rol van Friedrich in The Sound of Music van Stage Entertainment Nederland.

Bas van Rijswijk
Karim
Idoe / Alternate Amon

Sjoerd van der Meer

nametag

In 2013 rondde Sjoerd zijn opleiding af aan de HBO Lucia Marthas “Institute for Performing Arts” te Amsterdam. Momenteel is hij in training bij WolfQademy, onder leiding van Terence Schreurs. Afgelopen jaren speelde hij in de Engelse en Ierse versie van We Will Rock You, in Duitsland in Starlight Express en vertolkte hij op cruiseschepen in producties als Grease (Danny Zuko) en Hairspray.

Sjoerd van der Meer
Idoe / Alternate Amon
Toeya

Zoï Duister

nametag

Zoï Duister (1993) studeerde in 2016 met haar eigen voorstelling af aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem in de richting muziektheater. Daarna was te zien in grote producties als Soldaat van Oranje – de musical en speelde ze in 2019 de hoofdrol in de musical Stil in Mij. In de zomer van 2021 speelde ze in Hugo de Groot, de musical de rol van Maria, de vrouw van Hugo. Tevens studeert Zoï momenteel Filosofie aan de Universiteit van Antwerpen.

Zoï Duister
Toeya
Meryt

Nori de Winter

nametag

Voordat Nori naar de musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg ging, had zij als kind al in grote producteis als Les Miserables gestaan. En was ze in tv-programma’s als Junior Dance en Everybody Dance Now te zien. De laatste jaren speelde ze Spring Awakening, Footloose, DAENS en de familiemusical ‘Kikker en het Avontuur’.

Nori de Winter
Meryt

Wil jij als eerste de bekendmaking van de overige castleden weten?
Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.


Schrijf je in

CREATIVES

Producer / schrijver

Roel Pieters

nametag

Hij is de bedenker en vormgever van ONE. Roel Pieters geeft met ONE inhoud aan zijn levenswerk. Na meer dan 20 jaar van voorbereidingen wordt zijn droom nu werkelijkheid. Pieters is niet alleen producent van de musical maar schreef ook het script en de songteksten. Het karakter van de voorstelling sluit naadloos aan bij de iconische internationale musical-klassiekers en speelt zich af in de setting van het oude Egypte. Eeuwige liefde - tussen de dochter van de koning en arbeider - is het centrale thema. ONE is bovenal een verbluffend visueel en muzikaal spektakel dat gebruik maakt van de nieuwste speciale technieken, waaronder projectie. Pieters is geen vreemde in de wereld van showbizz. Hij werkte eerder onder meer als scriptschrijver voor Nederlandse comedy, was redacteur bij de André van Duin show en betrokken bij de programma-ontwikkeling van onder andere Joop van den Ende producties, Ivo Niehe producties en IDTV.

Roel Pieters
Producer / schrijver
Executive Creative Producer

Rik Vodeb

nametag

Rik staat sinds 2012 samen met Roel aan de wieg van het creatieve proces rond ONE. Met oog voor detail en bijzondere aandacht voor de muziek, theaterbeleving en look & feel, begeleidt Vodeb de weg tot de première van deze musical die zijn weerga niet kent. Hij bewaakt de continuïteit, inspireert en haalt het maximale uit de creatives die bij ONE betrokken zijn. Voor het maken van de nieuwe orkestratie geeft Rik inspirerende input aan Musical Director Marco. Niet alleen op muzikaal vlak, maar ook zakelijk is Rik een duizendpoot die zijn (internationale) sporen op gebied van strategie en business development verdiend heeft. Na die avonturen besloot Rik om zijn hart voor theater en muziek te volgen en sloot zich aan bij Roel om ONE te realiseren en het creatieve concept samen met hem vorm te geven.

Rik Vodeb
Executive Creative Producer
Executive Producer

Kees Rutgers

nametag

ONE is een gecompliceerde productie waarbij onder meer techniek, projectie, licht en geluid perfect op elkaar afgestemd moeten zijn. Kees Rutgers zorgt ervoor dat het productieproces perfect georganiseerd is en leidt tot geplande premièredatum van ONE. Een taak die hem met een gerust hart kan worden toevertrouwd. Rutgers werkte de afgelopen jaren onder meer voor gerenommeerde bedrijven als Stardust Theatre en Studio 100. Bij Stage entertainment produceerde hij jarenlang grote en omvangrijke producties van Holiday on Ice. Bij de grootste ijs-show ter wereld was hij niet alleen inhoudelijk betrokken maar vervulde hij tevens veelvuldig de rol van company manager in verschillende landen. Daarnaast is hij zeer ervaren waar het gaat om de realisatie van complexe corporate events. De productie van ONE is bij Rutgers dan ook in vertrouwde handen.

Kees Rutgers
Executive Producer
Creative Director

Bart Doerfler

nametag

Zijn naam is een begrip in de wereld van live entertainment. Met Bart Doerfler uit las Vegas en de producent van ONE een top regisseur aangetrokken. Hij maakt van de show meer dan alleen musical en is een specialist op het gebied van spektakel. Dat bewees hij onder meer met grote producties van Holiday on Ice (o.a. Speed and Passion) en 'Grease - the Arena Show'. Doerfler verstaat de kunst om in zijn voorstellingen intieme momenten af te wisselen met groots en meeslepend entertainment. Deze unieke combinatie is uitgegroeid tot zijn handelsmerk. Zijn stijl zorgt ervoor dat de producties van Doerfler boeien van de eerste tot de laatste minuut. Het publiek zit voortdurend op het puntje van zijn stoel en valt van de ene verbazing in de andere. Doerfler inmiddels zeven keer met internationale prijs bekroont en werkt over de hele wereld. Hij kijkt ernaar uit om van ONE en unieke nieuws op belevenissen maken.

Bart Doerfler
Creative Director
Editing

Dieuwke Meijer

nametag

Naast haar carrière in het bankwezen schrijft Dieuwke handboeken en dankzij haar grote voorliefde voor musical is zij de gedreven en gepassioneerde editor geworden van ONE. Dieuwke's liefde voor taal is al van jongs af aan aanwezig en heeft zij geërfd van haar moeder en grootmoeder van vaders kant, de schrijfster Agaath van Ree. Haar passie voor muziek speelt al haar hele leven een hoofdrol in het leven van Dieuwke. Verschillende koren in Nederland hebben dan ook gretig gebruik gemaakt van haar talent en sinds 8 jarig is zij een gewaardeerd lid van het Amsterdams gemengd koor, dat jaarlijks in het concertgebouw grote klassiekers van Verdi, Mozart, Beethoven en Bach brengt. De combinatie van haar twee grote passies, taal en muziek, resulteerde in het herkenbare en tot de verbeelding sprekende (lied-) teksten in ONE.

Dieuwke Meijer
Editing
Costume Designer

Cynthia Nordstrom

nametag

ONE is een productie met internationale allure. Daar hoort passende kostumering bij. Daarvoor tekent Cynthia Nordstrom uit New York. Deze ontwerpster behoort tot de absolute wereldtop als het gaat om kostuums voor entertainment shows. Haar loopbaan is indrukwekkend. Nordstrom verstaat de kunst om de visie van producenten te vertalen naar passende en eigentijdse kleding die complementair is aan de voorstelling. Dat bewees ze onder meer bij immense arena tours van Felt Entertainment (Disney On Ice, Disney Live, Marvel Universe Live e.v.a), verschillende Broadway producties, by Holiday on Ice en uiteenlopende televisie specials. Daarnaast werkt ze als ontwerpster bij wereldberoemde pretparken als Universal Studios en Disney World. Met Nordstrom zijn de producent van ONE verzekerd van unieke kostuums die recht doen aan de grootsheid van de musical.

Cynthia Nordstrom
Costume Designer
Musical Director

Marco Kuypers

nametag

Arrangeur Marco Kuypers vertaalt de creatieve visie van Edwin Schimscheimer naar show muziek voor ONE. Hij stelt het orkest samen dat zorgt voor een kwalitatieve en indrukwekkende uitvoering van alle stukken. Een metier waarmee Kuypers veel ervaring heeft. Hij werkt al jaren als toetsenist, arrangeur, componist, sounddesigner en producer. Op zijn CV prijken klinkende namen. Kuypers maakte onder meer met de muziek voor Aquanura in De Efteling en voor diverse grote musicals. Daarnaast is hij veelgevraagd componist voor onder meer commercials, televisieseries en live-shows. Kuypers was direct enthousiast toen hij benaderd werd voor ONE. Met zijn ervaring levert hij een essentiële bijdrage aan de unieke sound van de musical.

Marco Kuypers
Musical Director
Sound Design

Jeroen ten Brinke

nametag

Bij een musical moet het geluid vanzelfsprekend van uitstekende kwaliteit zijn. Jeroen ten Brink garandeert in dat kader het allerhoogste niveau. The sound designer is geen onbekende in de musical-wereld. Hij maakt het geluid ontwerpen voor onder meer Soldaat van Oranje, Saturday Night Fever, Evita, Sunset Boulevard, Les Misérables en Beauty and the Beast. Ten Brinke tekende ook voor bekende concerten van sterren als Paul de Leeuw, Diana Ross en Lionel Richie. Met zijn jarenlange ervaring in zijn belangrijke aanwinst voor het creatieve team van ONE. In 2010 werd de geluidsontwerper zelfs bekroond met een John Kraaijkamp musical Award. Hij kijkt uit naar zijn werk voor ONE en zorgt voor optimale sound tijdens de gehele voorstelling.

Jeroen ten Brinke
Sound Design
Acting Coach

Penny Vos

nametag

Bij ONE zijn muziek, techniek, zang en script perfect met elkaar in balans. Alle elementen versterken elkaar en maken van de voorstelling een unieke belevenis. Hoewel alle acteurs die in ONE spelen hun sporen ruimschoots verdiend hebben, is besloten om Penny Vos als acting coach aan de productie te verbinden. Vos is een enthousiaste vakvrouw die in staat is om mensen tot het uiterste te motiveren. Daarbij put ze als het om musicals gaat veelal uit eigen ervaring. Vos voelt zich thuis op het podium en kent het theatervak als geen ander. Ze speelde zelf in grote producties als Sunset boulevard, Mary Poppins en Wicked. Stuk voor stuk iconische musicals.

Penny Vos
Acting Coach
Assistant Creative Director

Noi Pakon

nametag

Noi is een entertainment professional met vele talenten. Ze is afgestudeerd als danseres en heeft in die hoedanigheid een schat aan ervaring opgebouwd. Van musicals tot clubs, festivals, commercials en evenementen. Daarnaast is Noi een begenadigde acrobaat. Ze beheerst onder meer acrobatiek aan silks en aan een aerial ring. Met haar acts schitterde ze bij de grootste festivals van Nederland. De combinatie van haar talent als danseres en haar acrobatische vaardigheden, maakt Noi ook bij uitstek geschikt voor stuntwerk. Bij ONE vervuld Noi de rol van Assistent Creative Director en is de rechterhand van regisseur Bart Doerfler. Met haar kennis en ervaring uit de praktijk - zowel op de bühne als achter de schermen - is een onmisbare schakel in het creatieve team van ONE.

Noi Pakon
Assistant Creative Director