One de musical hiero hiero hiero hiero

 

Bekijk hier het overzicht van de cast en creatives die werken aan deze magische musical.

CAST

Amon

Yoran de Bont

Yoran behaalde in 2011 zijn Bachelor Muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam. Hij liep stage in de musical Urinetown, waar hij uiteindelijk de hoofdrol van Bobbie Goud overnam en deze tot het einde van de tour speelde.

Daarna was hij te zien in Ollie B. Bommel en Tom Poes in De Nieuwe IJstijd, The Little Mermaid (cover Prins Erik), Spelen met Klei, Grease (cover Danny Zuko/Vince Fontaine), My Fair Lady (Freddy Eynsford-Hill), EVITA (Augustin Magaldi), AIDA in Concert en Hello Dolly (cover Cornelius). Hij was een van de tien finalisten van Idols 2016 en is te zien in verschillende Telekids-series waaronder Zoë en Silos.

Yoran was daarnaast als zanger werkzaam bij AIDA cruises, de RTL Dinnershow Pandora, de Duitse Kopf aus, Hertz an arenatour van Eloy de Jong en het theaterconcert Staying Alive, Disco Fever. Afgelopen seizoen speelde hij de titelrol van Rocky in The Rocky Horror Show.

Yoran de Bont
Amon
Mira

Nienke Latten

Nadat Nienke aan het muziektheater op de Fontys Hogeschool voor de kunsten in Tilburg met het cijfer 9,5 afstudeerde, speelde ze haar eerste hoofdrol van prinses Tessa in de musical De gelaarsde kat, een voorstelling die zowel in Nederland als België werd opgevoerd. In de concertversie van West Side Story vertolkte ze de rol van Maria. Hierna verhuisde Nienke naar Hamburg in Duitsland om daar prinses Jasmin te spelen in Disney’s Aladdin, the Broadway hit musical. Ook in Stuttgart, waar deze productie daarna te zien was, speelde Nienke de hoofdrol. Door haar succes bij onze oosterburen werd Nienke een veel gevraagd zangeres bij musicalconcerten. Ook tijdens corona zat Nienke niet stil. Nu er tijd was voor haar andere passie, die van singer/songwriter, bracht ze haar eigen zelfgeschreven muziek uit. Het afgelopen jaar verschenen er drie singles van haar hand. Speciaal voor de musical ONE is Nienke naar Nederland teruggekeerd.

Nienke Latten
Mira
Cheops

Jeroen Phaff

Na het voltooien van de HAVO studeerde Jeroen klassieke zang bij Bernard Kruysen en Hans Smout. Hij werd bij het grotere publiek bekend door de talentenjacht A Star is Born. Daarna speelde hij in vele musicals, zoals Evita, The Phantom of the Opera, Les Miserables, Elisabeth, Aida, The Lion King, Jesus Christ Superstar, The Wiz, Tarzan, Footloose en ’40-’45.

Jeroen maakt vanaf 2010 (samen met Rolf van Rijsbergen en Rein Kolpa) deel uit van het semi-klassieke trio Forte. Ook maakt hij deel uit van het Groot Koor van de Nederlandse Opera.

Zowel in 2002 als in 2009 won hij een John Kraaijkamp Musical Award voor beste Mannelijke Bijrol in  resp. De Griezelbus en Footloose.

Jeroen Phaff
Cheops
Hemioenoe

Jasper Kerkhof

Na zijn studie Bedrijfscommunicatie in Nijmegen begon Jasper zijn carrière in het theater met The Soulshow bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Vervolgens speelde hij daar ook in de rockopera Tommy. In de jaren daarna werd Jasper een veelgevraagd acteur. Hij was te zien in The Sound of Music, Mamma Mia! en Jesus Christ Superstar. Voor zijn rol in Chess werd hij genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor beste hoofdrol. Het theater werd zijn tweede huis en Jasper speelde twee keer in Ciske de Rat, Sunset Boulevard, All shook Up/Love me Tender, Into de Woods, Volendam de Musical, De Zangeres zonder Naam, De Jantjes, Soldaat van Oranje en in de laatste versie van Mamma Mia!. Zijn meest recente rol was Phil Spector in TINA – de Tina Turner Musical.

In de afgelopen jaren kreeg Jasper zanglessen van Kees Taal; hij volgde diverse acteerworkshops bij onder andere Judith Brokking, Farideh Farjan, Hajo Bruins en Ad Beukering.

Naast zijn werk als acteur is Jasper actief als schrijver en producer van pop- en musicalmuziek. Jasper componeert muziek en schrijft/produceert (pop)liedjes onder de naam Freaky Pudding.

Jasper Kerkhof
Hemioenoe
Dr. North

Gina de Laat

Gina de Laat studeerde aan de Academie voor Kleinkunst, tegenwoordig Hogeschool voor de Kunsten, in Amsterdam. Zij volgde verschillende spelworkshops en had zanglessen van onder anderen Laura de Bekker en Jimmy Hutchinson.

Ze speelde hoofdrollen in Laat ze maar praten, Bekijk het maar  en Hoe verzin je het  van de Jeugdkomedie Amsterdam. Daarnaast was Gina te zien in de musicals My Fair Lady, Evita, Joe De Musical, Anatevka, Elisabeth (gouvernante), TITANIC de musical en Mamma Mia (understudy Roos) en werkte mee aan de twee reeksen Elisabeth in Concert.

Bij het MUSICAL AWARDS GALA van 2000, 2001 en 2003 verzorgde Gina optredens en vanaf februari 2022 neemt zij bij ONE de Musical de rol op zich als (alternate) Dr. North.

Gina de Laat
Dr. North
Paneb / Cover Dr. North

Quinten de Smedt

Quinten studeerde in 2020 af aan Codarts Rotterdam, hogeschool voor de kunsten. Tijdens de opleiding speelde hij o.a. in ZERO BPM en Musical Meets Opera in De Doelen, Rotterdam, en met theatergroep Kwatta was hij te zien in De Familie van Nielie. In de zomer van 2021 was hij te zien met zijn eigen familievoorstelling 1,2,3,…,10, Wie Weg Is Blijft Gezien als onderdeel van de zomereditie De nieuwe wereld door Kunstklank te Noordwijk.

Quinten de Smedt
Paneb / Cover Dr. North
Hotep & Isrim

Jessie Vos

Jessie studeerde in 2020 af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, richting muziektheater. Hij speelde in de Efteling musical Sprookjesboom, die te zien was in Nederland en België. Daarnaast speelde hij in de voorstellingen City of Strangers onder regie van Paul Eenens en speelde hij de rol van Frid in A Little Night Music onder regie van Koen van Dijk.

Jessie Vos
Hotep & Isrim
Neferet / Alternate Mira

Loes Bettonviel

Loes Bettonviel studeerde in 2020 af aan de opleiding Muziektheater op Fontys in Tilburg. Tijdens haar opleiding speelde ze in verschillende producties waaronder The Wild Party waarin zij de rol van zowel Queenie als Kate vertolkte. Ook werkte ze samen met regisseurs als Koen van Dijk en Paul Eenens. Naast haar studie was Loes voornamelijk werkzaam als zangeres op verschillende grote muziekevenementen waaronder Eurosonic. Tijdens haar laatste studiejaar werd Loes aangetrokken om in de Duitse musicalproductie Pretty Woman te spelen.

Loes Bettonviel
Neferet / Alternate Mira
One de musical cast Luciano Balestra
Karim / Stunter

Patrick Sabel

Als tiener speelde Patrick in de musical Oliver! Hij volgde vanaf 17-jarige leeftijd de dansvooropleidingen bij Fontys Tilburg en Lucia Marthas Institute of Performing Arts Amsterdam waarna hij de opleiding Docent Dans en Uitvoerend Danser afrondde aan Lucia Marthas Institute of Performing Arts Groningen. Hij maakte deel uit van het ensemble in Mary Poppins en Mama Mia!. Hoofrollen speelde hij in diverse musical- en operetteproducties: Viktoria und Ihr Husar (Janczy), Hunchback of the Nortre Dame (Clopin), Elisabeth (Rudolph), Amerika! Amerika! (Benjamin Benjamins) en Frühjahrsparade (Willi).

Patrick Sabel
Karim / Stunter
Toeya

Zoï Duister

Zoï Duister (1993) studeerde in 2016 met haar eigen voorstelling af aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem in de richting muziektheater. Daarna was te zien in grote producties als Soldaat van Oranje – De Musical en speelde ze in 2019 de hoofdrol in de musical Stil in Mij. In de zomer van 2021 speelde ze in Hugo de Groot, de musical de rol van Maria, de vrouw van Hugo. Tevens studeert Zoï momenteel Filosofie aan de Universiteit van Antwerpen.

Zoï Duister
Toeya
Meryt

Nori de Winter

Voordat Nori startte met de opleiding Musicaltheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, stond zij als kind al in grote producties als Les Miserables. Ook was zij te zien in tv-programma’s als Junior Dance en Everybody Dance Now. De laatste jaren heeft ze rollen vertolkt in Spring Awakening, Footloose, DAENS en de familiemusical Kikker en het Avontuur.

Nori de Winter
Meryt
Priest / Cover Paneb & Karim

Bram Ven

Bram Ven is al van jongs af aan bezig in de musicalwereld. Als kind speelde hij in landelijke jeugdvoorstellingen zoals Narnia de Musical, en Oorlogswinter de Musical. In het laatste jaar van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg maakte Bram zijn professionele debuut in My Fair Lady, daarna volgde onder meer de rol van Dom Johannis in Kruistocht in Spijkerbroek de Musical. In 2020 rondde hij zijn Master in Tilburg af. Daarnaast heeft hij de driejarige Meisner-acteeropleiding in Den Bosch gevolgd, waar hij zich verder als acteur heeft ontwikkeld.

Bram Ven
Priest / Cover Paneb & Karim
Foreman / Priest / Cover Cheops en Hemioenoe / Vocal Captain

Jessin Oulad-el-Hadj

Jessin studeerde aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar hij zijn Bachelor- en Masterdiploma Muziektheater behaalde. Tijdens zijn studie volgde hij zanglessen bij o.a. Ingrid Zeegers en Edward Hoepelman en behaalde hij zijn minor in Didactiek.

Tijdens zijn studie speelde hij in Into the Woods en Anatevka om na het afronden van zijn bachelor in de productie Sweeney Todd bij Opus One te spelen. Jessin had hier de rol van Jonas Fogg en was een van de leden van het ensemble.

In de familiemusical Aladdin bij Theater Terra speelde Jessin de rol van Grootvizier. Later volgde een rol in het ensemble van Heidi das Musical in Wenen en toerde Jessin door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met de musical Die Schöne und das Biest, waarin hij Ensemble/Cover Gustav was.

Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend zanger en acteur geeft Jessin sinds 2014 zangles, wat hij sinds 2020 in zijn eigen studio in Tilburg doet en is hij verbonden als zang- en musicaldocent aan verschillende musicalstichtingen en muziekscholen door het hele land.

Jessin Oulad-el-Hadj
Foreman / Priest / Cover Cheops en Hemioenoe / Vocal Captain
Alternate Hemioenoe

Martin van der Starre

Martin is al meer dan dertig jaar professioneel actief in de muziek en het theater. Zo speelde hij de rol van Judas in Jesus Christ Superstar, waarvoor hij een John Kraaijkamp Musical Award-nominatie ontving voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Ook speelde hij een hoofdrol in de Queen-musical We Will Rock You in Nederland en België. Als televisieacteur had Martin rollen in Onderweg naar Morgen, Flikken Maastricht, Danni Lowinski en in 2015 speelde hij de rol van Loek Graven in GTST. In 2021 speelt hij de Hertog van Alva in Het Verhaal van Nederland. Als leadzanger was hij een aantal jaren te zien in de I Luv Holland Band bij het populaire spelprogramma Ik Hou van Holland en bij de Jan Rietman Band bij De Pubquiz. In 2018 en 2019 was hij gastzanger bij The Analogues tijdens de White Album en Abbey Road-tours.

Martin van der Starre
Alternate Hemioenoe
Alternate Cheops

Robbert Besselaar

Robbert Besselaar kwam zingend en pratend in Amsterdam (1969) op de wereld. Aanvankelijk serieus bezig met het VWO en een studie aan de VU, ontdekte hij al snel dat zijn werkelijke passie lag in het zingen. Via de Efteling Sprookjesshow belandde hij in Antwerpen voor Les Misérables. Daarna speelde hij in diverse musicals, waaronder Oliver!, Chicago, Elisabeth en Titanic.

Hij maakte een uitstapje als dagvoorzitter in het bedrijfsleven en presentator van diverse concerten en festivals, maar  zingen heeft hij blijft zijn grote liefde en passie. Robbert was 1 van de drie Nederlandse tenoren, en in 2010 trok hij langs de theaters met de productie ‘Omdat ik zoveel van je hou’ waarin hij samen met Henk Poort, Carry Tefsen, Bob Fosko, Danny Nooy en Hanny Vree een ode bracht aan 100 jaar Volkstoneel.

Terug in Aalsmeer is Robbert (als alternate) Koning Cheops, een rol die hem uitstekend past!

Robbert Besselaar
Alternate Cheops
Dr. North

Danny Nooy

Danny staat al ruim 25 jaar op de planken en het theatervak zit in haar DNA, zoals ze het zelf noemt. Opgegroeid in een familie waar het theaterbloed al ruim honderd jaar stroomt, wilde Danny maar 1 ding: het toneel op!  Ze volgde opleidingen aan de Akademie voor Kleinkunst en acteerschool De Trap. Haar carrière begon in Aalsmeer (in  het toenmalige ShowbizzCity) waar zij samen met anderen highlights uit musicals ten gehore bracht.

Ze speelde en zong in de musical Spelenderwijs van Ivo de Wijs en Joop Stokkermans en trad op in theaterrestaurant De Suikerhof in Amsterdam. Ook speelde Danny gastrollen in o.a. Onderweg naar Morgen, Goede Tijden, Slechte Tijden en Flikken Maastricht.

In Omdat Ik Zoveel Van Je Hou stond Danny naast Carry Tefsen, Hanny Vree, Henk Poort, Bob Fosko en Robbert Besselaar, een muzikaal eerbetoon aan haar eigen theaterfamilie Nooy. In 2019 maakte zij deel uit van de cast van de musical 't Schaep met de vijf Pooten. Daarnaast schrijft ze teksten, geeft workshops, is werkzaam als docent, vocal-coach en regisseur.

Voor Danny is de cirkel rond nu ze terug is op de locatie waar ze ooit haar carrière is begonnen.

Danny Nooy
Dr. North
Priest / Cover Idoe

Martijn Smids

Martijn studeerde recent af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Gedurende zijn studie speelde Martijn al in verschillende voorstellingen waaronder Anyone Can Whistle onder regie van Koen van Dijk. Ook was hij onderdeel van het ensemble in City Of Strangers, een Stephen Sondheim montagevoorstelling onder regie van Paul Eenens. Hij studeerde af met zijn zelf vertaalde eindexamenstuk onder regie van Paul van Ewijk. ONE is Martijns professionele musicaldebuut.

Martijn Smids
Priest / Cover Idoe
Dancer / Cover Toeya

Roxanne Karsten

In de zomer van 2021 was Roxanne onderdeel van de cast van de musical West Side Story, een tournee-productie in Duitsland. Tegelijkertijd rondde zij haar  HBO-opleiding af aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam. Verder heeft ze verschillende optredens mogen performen, zoals bij de Christmasshow in de Ziggo Dome, het Musical Awards Gala in 2019 en 2020 (Rai Theater en RTL4), het Aidsfonds Gala en het Goed Geld Gala in het Koninklijk Theater Carré.

Roxanne Karsten
Dancer / Cover Toeya
Dance Captain

Freya Pauwels

Freya behaalde haar Bachelor Dans in 2012. In de jaren daarna trainde en danste ze in Parijs, Londen, Amsterdam, Brussel, New York, Los Angeles, Melbourne en Adelaide. Ze danste in Swan Lake (Lonneke van Leth) en maakt intussen meerdere jaren op rij deel uit van het 'mainstage-entertainment' van Tomorrowland als danseres en aerialist. Bovendien voltooide ze Les Nocturnales Van Luc Petit Création en maakte deel uit van het internationale gezelschap Musichall, waar ze toerde met producties als Neverland en Cinderella.

Freya Pauwels
Dance Captain
One de musical Nina Kraak
Dancer / Cover Neferet

Nina Kraak

Op tienjarige leeftijd speelde Nina al haar eerste musicalrol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat in het Beatrix theater in Utrecht. Ze rondde de Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Amsterdam versneld af, waarna ze doorging naar de HBO-opleiding Musicaltheater van Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Naast haar studie was Nina onderdeel van de Dinnershow Pandora en in de zomer van 2021 -vanaf de première- speelde Nina in ZODIAC de musical in De Koepel in Breda.

Nina Kraak
Dancer / Cover Neferet
Freerunner / Cover Priest

Sem Bach

In groep 8 begon Sem met dansen bij de vooropleiding Fontys in Tilburg. Daarnaast volgde 5 jaar (voor)opleiding Codarts Circus arts in Rotterdam, specialisme straps en grondacrobatiek. Vervolgens doorliep Sem de Billy Elliot school en speelde hij, intussen 13 jaar, mee in grote producties als Zorro en Billy Elliot. Ondertussen is Sem van de vooropleiding Fontys doorgestroomd naar de Fontys Hoge school voor kunsten - uitvoerend dans in Tilburg. Tijdens zijn opleiding heeft hij twee jaar in de cast van de musical Caro in het Efteling theater gespeeld. In de zomer van 2021 voltooide hij zijn opleiding. Sem is allround. Hij houdt van zang, dans, acrobatiek, kunst, acteren, cinematografie en muziek componeren.

Sem Bach
Freerunner / Cover Priest
Stunt Captain

Laurent Arrabito

Laurent is voormalig Nederlands Kampioen Kyokushin-kai karate. Via breakdance rolde hij in freerunning en daarna in tricking. In deze discipline combineert hij zijn voorliefde voor Martial Arts (Oosterse vechtkunsten), breakdance en acrobatiek. Samen met zijn partner Charlotte Tol is hij in 2018 een agency / castingbureau The Inhumans Agency begonnen voor mensen met special skills. Aan tricks en stunts dus geen gebrek in ONE!

Laurent Arrabito
Stunt Captain
Stunter / Freerunner

Fernando Morales

De in Mexico geboren danser, acrobaat en aerialist Fernando volgde in zijn geboorteland verschillende dansopleidingen. Hij vertolkte rollen in diverse grote producties, waaronder "Pepper" in de Mexicaanse versie van Mama Mia!. Internationaal als hij is, was hij onderdeel van de cast voor producties van "Disney's: The Lion King" in de UK/Zwitserland tour, in Mexico, en (in 2018) in Nederland.  Aan het eind van 2019 werd hij uitgenodigd om een deel te zijn van de cast voor Lion King in Hong Kong. Nu is hij weer terug in Nederland voor ONE.

Fernando Morales
Stunter / Freerunner
Stunter / Freerunner

Jana Zimmermann

Jana is één en al beweging. Vanaf haar vierde jaar beoefent Jana het turnen; intussen traint ze vier keer per week. Momenteel volgt ze de opleiding CALO waar ze studeert voor docent Bewegen en Sport. Ook op muzikaal gebied heeft Jana niet stilgezeten. Zo heeft ze zichzelf piano leren spelen, zong ze als kind cd’s in met Elly en Rikkert en heeft nog altijd zangles. In ONE de Musical gaat het publiek haar zien rennen, vliegen en springen; iets dat ze het liefste doet.

Jana Zimmermann
Stunter / Freerunner
Stunter / Freerunner

Guillermo Martinez Ayala

Op 10-jarige leeftijd werd Guillermo toegelaten op de Nationale Balletschool van Cuba. Op zijn 18e studeerde hij af en werd danser bij verschillende dansgezelschappen in Cuba. Voor zijn rol in The Lion King verhuisde hij naar Spanje, waar hij tevens werkte als stuntman voor tv-series en in films. Daarna verhuisde hij naar Duitsland om in de Disney musical Aladdin te spelen en vanaf september woont hij in Amsterdam om in ONE als stunter en danser aan de slag te gaan.

Guillermo Martinez Ayala
Stunter / Freerunner
One de musical Jim van ness
Stunter / Freerunner

Jim van Nes

Jim van Nes is letterlijk een spring-in-het-veld. Zijn hele leven heeft hij de neiging gehad om te klimmen en te springen over alles wat hij tegenkwam. Van de trampoline in de tuin ging hij naar snowboarden, en toen hij op een bepaald moment iemand zag die nog vettere salto's kon maken dan hijzelf, wist hij het zeker: Zo wilde hij het ook kunnen! Hij is gaan trainen en sindsdien fulltime aan het freerunnen.

Jim van Nes
Stunter / Freerunner
Stunter / Freerunner

Vincent van den Burg

Op 6 jarige leeftijd begon Vincent met breakdance. Nu 19 jaar later heeft hij nog steeds dezelfde passie om de meest imponerende bewegingen te maken. Hij heeft na breakdance zich verder ontwikkeld bij turnen, tricking en freerunning. In freerunning geeft Vincent al jaren les en heeft hij meerdere shows uitgevoerd. Nu naast zijn master opleiding Product Ontwerpen is Vincent ook bij ONE de Musical te zien. Op en rondom de piramide van Cheops neemt Vincent je meen in de wereld van freerun.

Vincent van den Burg
Stunter / Freerunner
Dancer

Merle Tap

In 2017 is Merle afgestudeerd aan het HBO van Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waar zij onder andere stage liep bij de show van Fedde Le Grand in de Ziggo Dome. Meteen daarna vertrok zij naar Amerika om te werken als danseres voor Norwegian Cruise Lines. Eenmaal terug in Europa danste Merle voor onder andere Nike, Britain’s Got Talent en ZDF-Fernsehgarten. In 2019-2020 was ze swing voor de Europese tour van Flashdance das Musical en in de zomer van 2021 was Merle te zien in de musical West Side Story van Seefestspiele Mörbisch.

Merle Tap
Dancer
Swing / Cover Meryt

Julia van Kouwen

Vier jaar lang zong Julia bij Kinderen voor Kinderen. Haar middelbare school combineerde ze met de vooropleiding van Lucia Marthas Institute for Performing Arts. Daarna stroomde ze door naar HBO Bachelor opleiding die ze in 2020 te Groningen heeft afgerond. Tijdens haar opleiding heeft Julia o.a. in illusionisten voorstellingen Love After Death en Immortality van Magus Utopia in België gespeeld. ONE de Musical is haar eerste grote productie.

Julia van Kouwen
Swing / Cover Meryt
One de musical cast Naomi Dundas
Swing

Naomi Dundas

Naomi studeerde in 2021 af aan het HBO van Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Voorafgaand daaraan zat zij op Codarts Rotterdam en volgde zij de vooropleiding van Lucia Marthas. Eerder was ze te zien in The Christmas Show in de Ziggo Dome en bij het Musical Awards Gala.

Naomi Dundas
Swing
Swing

Quincy Sedney

Quincy Denzel Sedney bezocht van 2012 tot 2018 Lucia Marthas Institute for Performing Arts te Amsterdam. In deze periode heeft hij een MBO niveau 4 & een HBO bachelor uitvoerend behaald. Na zijn studie is hij in Duitsland bij Aladdin das Musical van start gegaan. Daarnaast heeft hij o.a. nog in Aïda in Concert en The Magic of Jeans gestaan en in mooie grote shows mogen dansen zoals Toppers in Concert en Eurovision Song Contest onder leiding van Natasja Lammers.

Quincy Sedney
Swing

Wil jij als eerste de bekendmaking van de overige castleden weten?
Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.


Schrijf je in

CREATIVES

One de musical Roel Pieters
Producer / schrijver

Roel Pieters

Hij is de bedenker en vormgever van ONE. Roel Pieters geeft met ONE inhoud aan zijn levenswerk. Na meer dan 20 jaar van voorbereidingen wordt zijn droom nu werkelijkheid. Pieters is niet alleen producent van de musical maar schreef ook het script en de songteksten. Het karakter van de voorstelling sluit naadloos aan bij de iconische internationale musical-klassiekers en speelt zich af in de setting van het oude Egypte. Eeuwige liefde - tussen de dochter van de koning en arbeider - is het centrale thema. ONE is bovenal een verbluffend visueel en muzikaal spektakel dat gebruik maakt van de nieuwste speciale technieken, waaronder projectie. Pieters is geen vreemde in de wereld van showbizz. Hij werkte eerder onder meer als scriptschrijver voor Nederlandse comedy, was redacteur bij de André van Duin show en betrokken bij de programma-ontwikkeling van onder andere Joop van den Ende producties, Ivo Niehe producties en IDTV.

Roel Pieters
Producer / schrijver
Executive Creative Producer

Rik Vodeb

Rik staat sinds 2012 samen met Roel aan de wieg van het creatieve proces rond ONE. Met oog voor detail en bijzondere aandacht voor de muziek, theaterbeleving en look & feel, begeleidt Vodeb de weg tot de première van deze musical die zijn weerga niet kent. Hij bewaakt de continuïteit, inspireert en haalt het maximale uit de creatives die bij ONE betrokken zijn. Voor het maken van de nieuwe orkestratie geeft Rik inspirerende input aan Musical Director Marco. Niet alleen op muzikaal vlak, maar ook zakelijk is Rik een duizendpoot die zijn (internationale) sporen op gebied van strategie en business development verdiend heeft. Na die avonturen besloot Rik om zijn hart voor theater en muziek te volgen en sloot zich aan bij Roel om ONE te realiseren en het creatieve concept samen met hem vorm te geven.

Rik Vodeb
Executive Creative Producer
One de musical Kees Rutgers
Executive Producer

Kees Rutgers

ONE is een gecompliceerde productie waarbij onder meer techniek, projectie, licht en geluid perfect op elkaar afgestemd moeten zijn. Kees Rutgers zorgt ervoor dat het productieproces perfect georganiseerd is en leidt tot geplande premièredatum van ONE. Een taak die hem met een gerust hart kan worden toevertrouwd. Rutgers werkte de afgelopen jaren onder meer voor gerenommeerde bedrijven als Stardust Theatre en Studio 100. Bij Stage Entertainment produceerde hij jarenlang grote en omvangrijke producties van Holiday on Ice. Bij de grootste ijs-show ter wereld was hij niet alleen inhoudelijk betrokken maar vervulde hij tevens veelvuldig de rol van company manager in verschillende landen. Daarnaast is hij zeer ervaren waar het gaat om de realisatie van complexe corporate events. De productie van ONE is bij Rutgers dan ook in vertrouwde handen.

Kees Rutgers
Executive Producer
One de musical Bart Doerfler
Creative Director / Choreographer

Bart Doerfler

Zijn naam is een begrip in de wereld van live entertainment. Met Bart Doerfler uit las Vegas heeft de producent van ONE een topregisseur aangetrokken. Hij maakt van de show meer dan alleen musical en is een specialist op het gebied van spektakel. Dat bewees hij onder meer met grote producties van Holiday on Ice, o.a. Speed, Passion, en Grease-the Arena Show. Doerfler verstaat de kunst om in zijn voorstellingen intieme momenten af te wisselen met groots en meeslepend entertainment. Deze unieke combinatie is uitgegroeid tot zijn handelsmerk. Zijn stijl zorgt ervoor dat de producties van Doerfler boeien van de eerste tot de laatste minuut. Het publiek zit voortdurend op het puntje van zijn stoel en valt van de ene verbazing in de andere. Doerfler werd inmiddels zeven keer met internationale prijzen bekroond en werkt over de hele wereld. Hij kijkt ernaar uit om van ONE een unieke musical-belevenis te maken.

Bart Doerfler
Creative Director / Choreographer
Resident Director

Marc Forno

Marc Forno is geboren in Marseille (Frankrijk) in 1964. Afgestudeerd als bioloog en landbouwingenieur, maakte hij een atypisch debuut in de showbusiness als danser in de befaamde Folies Bergère revue in 1990. Opeenvolgend werkte hij mee aan musicals (Cabaret, Barnum, Piaf, Hello Dolly…). Vanaf 1994 maakt hij choreograferen voor verschillende Franse TV programma’s en revues.
Marc was de uitvoerend Creative Director/regisseur voor diverse wereldwijde touring shows van Holiday on Ice (Pinocchio, Romanza, Bugs Bunny, Arabian Nights, Aladdin). In opdracht van RTL Live Entertainment was Marc verantwoordelijk als Choreograaf en/of Costume Designer voor ‘We Go Grand’ en ‘GRAND’. Voor De Gabbers ontwikkelde hij kostuums en choreografieën in 2016, 2017 en 2018. Voor RTL Live Entertainment ontwerpt hij de kostuums van The ‘Christmas Show’ (Ziggo Dome) 2016 tot 2019.
Over de grens is Marc betrokken geweest bij de producties ‘Tout est Possible' (met de befaamde Franse Comedians Gad Elmaleh en Kev Adams) alsmede de musical ‘Jules Verne’ (theater Mogador, Parijs).
Behalve een allround vakman is Marc ook in Nederland bekend geworden als jurylid tijdens diverse televisieprogramma’s zoals; Dancing on Ice, Sterren dansen op het ijs, So you wanna be a popstar, Dancing Queen en K2 zoekt K3 én… werd hij door Carlo Boszhard gepersifleerd in de TV Kantine.

Marc Forno
Resident Director
Technical Producer

Stano Kusik

ONE is een in alle aspecten innovatief productie. Dat geldt niet in de laatste plaats voor technische kant van de show. Het hele theater - onderdeel van Studio's Aalsmeer - is verbouwd om ONE mogelijk te maken. De show wordt voorzien van immense LED schermen en een 'state of the art' decor. Een proces dat wordt begeleid door Technical Producer Stano Kusik.  De techniek is ingewikkeld en de deadlines zijn krap. Een uitdaging waarvoor Kusik niet terugdeinst. Kusik is zeer ervaren waar het gaat om de productie van grote entertainment producties overal ter wereld. Hij werkte onder meer jarenlang voor Holiday on Ice en heeft daarnaast zijn eigen bedrijf.

Stano Kusik
Technical Producer
Video Content

Jean Luc Gasson

Videoprojectie en LED-effecten spelen een grote rol bij ONE. Visueel is de musical een ware sensatie. Om dit mogelijk te maken is een beroep gedaan op Jean Luc Gasson. Deze Belg is een virtuoze designer die tovert met beelden en het publiek meeneemt op reis van de ene naar de andere scene. Zijn animaties garanderen maximale impact en een intense beleving van de voorstelling. Dit effect wordt nog eens versterkt doordat zowel op het podium als in de zaal projectie en LED wordt toegepast. Bezoekers zijn op deze manier vrijwel letterlijk onderdeel van de voorstelling. ONE wordt zo een overdonderende ervaring. Jean Luc heeft meerdere keren bewezen dat hij in staat is om indrukwekkende creaties neer te zetten. In het recente verleden bijvoorbeeld bij La Perle in Dubai (een show van Franco Dragone) en bij arena show Ice Age Live.

Jean Luc Gasson
Video Content
Music/Composer

Edwin Schimscheimer

Edwin is een zeer goede en gewaardeerde bekende bij (professioneel) musicerend Nederland. Hij begeleidde René Froger, Willeke Alberti, Petra Berger en vele anderen. Hij schreef arrangementen voor onder andere Ruth Jaccot, Twarres en Paul de Leeuw. Bij het AVRO kinder-Prinsengrachtconcert is hij al ruim 17 jaar muzikaal leider en eenmalig ook bij het Concert op de Amstel. Bij de Herman Brood Big Band was hij orkestleider; hier heeft Edwin een gouden plaat voor ontvangen. Hij componeerde muziek voor televisieseries als Goudkust, Te Land, ter zee en in de lucht, Wodka Lime & Rozengeur en Schatjes. Ook bij verschillende musicals is hij door de jaren heen als componist en arrangeur betrokken.

 

 

Edwin Schimscheimer
Music/Composer
Musical Director

Marco Kuypers

Arrangeur Marco Kuypers vertaalt de creatieve visie van Edwin Schimscheimer naar showmuziek voor ONE. Hij stelt het orkest samen dat zorgt voor een kwalitatieve en indrukwekkende uitvoering van alle stukken. Een metier waarmee Kuypers veel ervaring heeft. Hij werkt al jaren als toetsenist, arrangeur, componist, sounddesigner en producer. Op zijn CV prijken klinkende namen. Marco maakte onder meer met de muziek voor Aquanura in De Efteling en voor diverse grote musicals. Daarnaast is hij veelgevraagd componist voor onder meer commercials, televisieseries en live-shows. Hij was direct enthousiast toen hij benaderd werd voor ONE en met zijn ervaring levert Marco een essentiële bijdrage aan de unieke sound van de musical.

Marco Kuypers
Musical Director
Costume Design

Cynthia Nordstrom

ONE is een productie met internationale allure. Daar hoort passende kostumering bij. Daarvoor tekent Cynthia Nordstrom uit New York. Deze ontwerpster behoort tot de absolute wereldtop als het gaat om kostuums voor entertainment-shows. Haar loopbaan is indrukwekkend. Nordstrom verstaat de kunst om de visie van producenten te vertalen naar passende en eigentijdse kleding die complementair is aan de voorstelling. Dat bewees ze onder meer bij immense arena tours van Felt Entertainment, zoals Disney On Ice, Disney Live, Marvel Universe Live e.v.a, verschillende Broadway producties, bij Holiday on Ice en uiteenlopende televisie specials. Daarnaast werkt ze als ontwerpster bij wereldberoemde pretparken als Universal Studio's en Disney World. Met Cynthia zijn de producent van ONE verzekerd van unieke kostuums die recht doen aan de grootsheid van de musical.

Cynthia Nordstrom
Costume Design
Light Design

Aleksandr Sivaev

Het lichtontwerp komt voor rekening van Aleksandr Sivaev uit Rusland. Hij werkte voor onder meer het wereldberoemde Bolshoi theater. Musical is geen onbekend genre voor Sivaev. Voor Stage Entertainment creëerde hij het lichtontwerper voor grote musicals als The Sound of Music en Zorro in Rusland. Hij heeft veel ervaring met zeer uiteenlopende shows. Hij tekende onder meer voor het licht ontwerp van De Notenkraker en De Drie Musketiers. Sivaev is creatief, gedreven en houdt van innovatieve producties die uitdagend zijn. In dat kader is ONE op zijn lijf geschreven. De musical vraagt het uiterste van zijn kennis en inzet. Projectie, licht, geluid en de prestaties op het podium moeten immers perfect op elkaar afgestemd zijn.

Aleksandr Sivaev
Light Design
Set Design

Nicolay Simonov

Het team van ONE is internationaal. Voor het ontwerp van het decor is een beroep gedaan op de gerenommeerde Russische set designer Nicolay Simonov. Het decor vormt bij ONE een integraal onderdeel van de voorstelling en is – vooral technisch – zeer geavanceerd. Vrijwel elk onderdeel van het decor beweegt en is voorzien van projectie en/of LED-schermen. De geringe hoogte van het theater vormt voor de creatie van de set een extra uitdaging. Er was dan ook behoefte aan een ervaren en zeer creatieve ontwerper die buiten de gebaande paden durft te denken. Simonov voldoet aan alle criteria. In Rusland is hij een gevestigde naam waar hij  meermaals voor zijn werk bekroond is. Hij heeft gewerkt in vooraanstaande theaters in Rusland, zoals het Moscow Art Theater, daarnaast in Estland, Letland, Zwitserland en de Verenigde Staten. ONE is zijn eerste opdracht in Nederland.

Nicolay Simonov
Set Design
Sound Design

Jeroen ten Brinke

Vanzelfsprekend moet juist bij een musical het geluid van uitstekende kwaliteit zijn. Jeroen ten Brinke garandeert in dat kader het allerhoogste niveau. De sound designer is geen onbekende in de musicalwereld. Hij maakte geluidsontwerpen voor onder meer Soldaat van Oranje, Saturday Night Fever, Evita, Sunset Boulevard, Les Misérables en Beauty and the Beast en in 2021 voor Eurovision Songfestival. Ten Brinke tekende ook voor bekende concerten van sterren als Paul de Leeuw, Diana Ross en Lionel Richie. Met zijn jarenlange ervaring is hij een belangrijke aanwinst voor het creatieve team van ONE. In 2010 werd de geluidsontwerper zelfs bekroond met een John Kraaijkamp musical Award. Hij kijkt uit naar zijn werk voor ONE en zorgt voor optimale sound tijdens de gehele voorstelling.

Jeroen ten Brinke
Sound Design
Acting Coach

Penny Vos

Bij ONE zijn muziek, techniek, zang en script perfect met elkaar in balans. Alle elementen versterken elkaar en maken van de voorstelling een unieke belevenis. Hoewel alle acteurs die in ONE spelen hun sporen ruimschoots verdiend hebben, is besloten om Penny Vos als acting coach aan de productie te verbinden. Penny is een enthousiaste vakvrouw die in staat is om mensen tot het uiterste te motiveren. Daarbij put ze als het om musicals gaat veelal uit haar eigen ervaring. Penny voelt zich thuis op het podium en kent het theatervak als geen ander. Ze speelde zelf in grote producties als Sunset Boulevard, Mary Poppins en Wicked. Stuk voor stuk iconische musicals.

Penny Vos
Acting Coach
Vocal Coach

Robin van Beek

Een musical draait om de muziek. Dat betekent dat de zang van hoge kwaliteit moet zijn. De producenten van ONE hebben daarom ook vocal coach Robin van Beek aangetrokken. Hij haalt het maximale uit zowel solisten als het ensemble. Zijn staat van dienst is indrukwekkend. Van Beek werkte lange tijd voor onder meer Joop van den Ende Theaterproducties en was betrokken bij grote producties als Miss Saigon, Hij Gelooft in Mij en Bodyguard. Ook in de televisiewereld voelt Van Beek zich als een vis in het water. Van 2013 tot en met 2016 werkte hij bij The Voice of Holland als zangcoach in het team van Ali B. Naast zijn rol als coach is hij ook zelf een ervaren artiest en heeft hij een eigen zangmethode ontwikkeld.
https://vocalcenter.nl/zangcoach/robin-van-beek/

Robin van Beek
Vocal Coach
Stunt coördinator

Marco Maas

Marco Maas heeft ruim 27 jaar ervaring als stunt coördinator  en "second unit director" in de filmindustrie. Daarnaast staat hij al die jaren aan het hoofd van STB (Stunt Team de Beukelaer). Met al deze ervaring garandeert Marco dat de stunts behalve spectaculair ook veilig zijn. Alle aspecten van het vak beheerst hij tot in de finesses. Van duiken tot vliegen en alles wat daar tussen ligt. Marco is dan ook de ideale man om van ONE een waar spektakel te maken. Deze show is immers veel meer dan een musical alleen...

Marco Maas
Stunt coördinator
Editing

Dieuwke Meijer

Naast haar carrière in het bankwezen schreef Dieuwke handboeken en dankzij haar grote voorliefde voor musical is zij de gedreven en gepassioneerde editor geworden van ONE. Haar liefde voor taal is al van jongs af aan duidelijk, geërfd van haar moeder en grootmoeder van vaders kant, de schrijfster Agaath van Ree. Haar passie voor muziek speelt al haar hele leven een grote rol in het leven van Dieuwke. Verschillende koren in Nederland hebben dan ook graag gebruik gemaakt van haar talent en sinds 8 jaar is zij een gewaardeerd lid van het Amsterdams Gemengd Koor, dat jaarlijks in het concertgebouw grote klassiekers van Verdi, Mozart, Beethoven en Bach brengt. De combinatie van haar twee grote passies, taal en muziek, resulteerde in de herkenbare en tot de verbeelding sprekende (lied-) teksten in ONE.

Dieuwke Meijer
Editing
Assistant Creative Director

Noi Pakon

Noi is een entertainment professional met vele talenten. Ze is afgestudeerd als danseres en heeft in die hoedanigheid een schat aan ervaring opgebouwd. Van musicals tot clubs, festivals, commercials en evenementen. Daarnaast is Noi een begenadigde acrobaat. Ze beheerst onder meer disciplines als 'acrobatiek aan silks' en acrobatiek aan een 'aerial ring'. Met haar acts schitterde ze bij de grootste festivals van Nederland. De combinatie van haar talent als danseres en haar acrobatische vaardigheden, maakt Noi ook bij uitstek geschikt voor stuntwerk. Bij ONE vervult Noi de rol van Assistent Creative Director als rechterhand van regisseur Bart Doerfler. Met haar kennis en ervaring uit de praktijk - zowel op de bühne als achter de schermen - is zij een onmisbare schakel in het creatieve team van ONE.

Noi Pakon
Assistant Creative Director
Translation

Bruce Smith

Geboren in Schotland, en dus als native-English speaker, heeft Bruce Robert Francis Smith een zeer belangrijke rol vervuld bij de ontwikkeling van het script en de songs. Als songwriter heeft hij zijn sporen dik verdiend; zo heeft hij de songteksten van hits van diverse artiesten op zijn naam staan, en alleen al voor het Nationaal Songfestival in 2005 maar liefst zeven van de 24 songs (mede) geschreven, waaronder het winnende nummer van Glennis Grace. Bruce heeft een ongekend groot gevoel voor taal en weet als geen ander gevoel in zijn nummers te leggen. Al zijn ervaring heeft hij meegenomen in het vertalen van de Nederlandse scripts en de songs naar het Engels; dit was nodig voor het opnemen van de promo-CD en is ook in deze fase van groot belang in samenwerking met de (Amerikaanse) regisseur.

Bruce Smith
Translation
faded-bg