Wicreations

Het portfolio van WICREATIONS omvat 250+ internationale projecten. Daartoe behoren de giga podia zoals The Rolling Stones, Beyoncé, The Rammstein Tour en Eurovision. Maar evengoed creaties van eigen bodem uit België en onze buurlanden. Cultuur is een belangrijke focus. We zijn dan ook bijzonder trots op onze producties voor theater zoals Aida en De Tovenaar van Oz, onze vele musicals waaronder de oorlogsdrama’s ‘14-18’ en ’40-’45 van Studio 100 en onze realisaties voor operahuizen in tal van steden zoals Göteborg. Voor meer info, neem gerust een kijkje op: www.wicreations.com/cases

Elk sterk idee verdient een podium

Dat is onze missie. Daarom bestaat een groot deel van ons werk uit het servicen van zogeheten Local Heroes: Dj’s, theaters en musicals, kleinere venues en creatieve opleveringen in een meer intimistische setting. Om ook de creativiteit van de kleinere budgetten optimaal te kunnen bedienen hebben we kant & klaar oplossingen uitgewerkt bijvoorbeeld om een leuk podium snel en veilig op te zetten voor een kleinere tour. Men kan ook makkelijk allerlei bewegende elementen vlot integreren in de eigen show.

Backstage bij WICREATIONS

Ondersteunend voor elke set up is ons WIMOTION ECOSYSTEM dat gebruiksvriendelijk is uitgewerkt zodat elke live event professional ermee aan de slag kan. Gratis downloads van software geeft creatieven, designers en producers de kans om hun shows te pre-programmeren en op voorhand te bekijken alvorens de voorstelling effectief live gaat. Dankzij onze cloud server kan elke pro nu dus vlot samenwerken, finetunen en optimaliseren om het maximum uit een concept te halen. Samenwerken kan makkelijk vanop afstand van gelijk waar ter wereld, gewoon chill vanuit je luie stoel als je wil.

Bijkomende focuspunten in entertainment engineering zijn accuraatheid : alles moet heel precies bewegen zoals voorzien tot op een milliseconde en millimeter. En ook veiligheid blijft een cruciaal gegeven met terecht een strakke internationale regulering. Zware volumes in beweging zetten en over de hoofden van een publiek laten zoeven is uiteraard niet zonder risico. Daarvoor moet je zoals wij over de nodige strenge vergunningen beschikken.

Vandaar dat maar een heel beperkt aantal spelers op wereldvlak een dergelijke technologie aankan.

Meer weten over WICREATIONS voor je eigen showidee?
Of heb je een andere vraag?
Neem dan contact op met ons WI team.

sales@wicreations.com

faded-bg