13 oktober 2021

Een vette musical met een gedachte.

Op de perspresentatie 13 oktober werd een tipje van de sluier opgelicht over ONE de musical. De reacties waren zeer enthousiast en musicalsites sprak na afloop over een vette musical!

Meest unieke voorstelling

De grootste (ledwall), de mooiste (decor en kostuums), de prachtigste (muziek) de meest unieke voorstelling in heel Europa. Roel Pieters, een van de initiatiefnemers van het project One de musical beseft zelf dat hij wel veel superlatieven gebruikt tijdens zijn passievolle inleiding van de perspresentatie 13 oktober in de studio in Aalsmeer.

Al vijfentwintig jaar is dit idee in de wereld. Met Bart Doefler als regisseur en een complete cast is het ‘point of no return’ nu wel echt gepasseerd.

LED-Box Theater

Vanaf binnenkomst waant de bezoeker zich in het oude Egypte. Het creatieve team laat zich adviseren door een heuse egyptoloog die alles checkt op feitlijkheden en authenticiteit. Eenmaal in de zaal wordt men omringd door een zee van LED. Voor achter, naast en boven de bezoeker bevindt zich werelds grootste LEDomgeving met projecties waardoor je als bezoeker in het verhaal zit, letterlijk dus. Naast ook een stage aan de voorkant van de zaal, bevinden zich in de zaal decorstukken en bruggen waar stunters, acrobaten en dansers zullen verschijnen. Zoals de Amerikaanse regisseur Bart Doerfler mooi zegt: ‘This is an attraction, not just a musical’.

Vette musical met een gedachte

En dan is daar de muziek en Nienke Latten. Juist in alle eenvoud, begeleidt door Marnix Wetzer zingt zij een prachtig nummer uit de voorstelling.
En dát is de overtuiging (voor ons althans) dat dit een ‘vette musical maar met een gedachte’ gaat worden

Lees het complete artikel hier

faded-bg